#izvedelBosch KVIZ

Pokaži, iz kakšnega testa si!

Stavimo, da ne veš vsega o Božiču!

Ho-ho-ho! Tokrat bodo prazniki še posebej čarobni, saj ti je znanje prineslo prav posebno darilo!

Oh ne, na žalost te tokrat Božiček ne bo obdaroval s skrivnim receptom. Če poskusiš še enkrat, pa si bo zagotovo premislil. ;)

BOŽIČKOV VAJENEC
BOŽIČKOV MOJSTER
ZA BOŽIČ – OKUS 14. STOLETJA!
Poglej recept
Deli svoj rezultat
Izzovi prijatelja

Nadeni svoj naljubši božični pulover in se preizkusi v prazničnem kvizu!

Vprašanje 1:
V kateri državi so prvič ustvarili sladkorno palčko takšne oblike, ki jo poznamo danes?
Sladkorne palčke
1
2
3
4
5
6
7
8
Združene države Amerike
Švedska
Nemčija
Kitajska
Ho-ho-ho!
Ho-ho-NO!

Sladkorne palčke, ki popestrijo vsakoletno božično vzdušje, so bile prvič oblikovane leta 1670. Ustvaril jih je zborovodja, ki je z njimi želel utišati otroke v cerkvi.

Panettone je božični kolač, ki je tradicionalno polnjen s kandiranim in suhim sadjem. Mnogi ga primerjajo z božičnim kruhom ali šarkljem, a se kolači med seboj bistveno razlikujejo.

Medenjaki se starajo kot vino. Z vsakim dnem so boljšega okusa. Ker so sveži medenjaki precej trdi, jih je najprej potrebno zapreti v posodo.

Ali veš, da je tarantela, ki je plezala po obrazu lopova Marva bila resnična? Igralec se je strinjal z idejo žive tarantele, dokler so mu zagotovili, da bo scena posneta le enkrat.

Ker kitajska beseda za jabolko vzeni podobno kot beseda za božič, je podarjanje "jabolk miru" postal nov trend na kitajskem.

V božičnem času so na Švedskem priljubljene Glögg zabave na katerih ljudje hodijo od enega prijatelja do drugega in pijejo kuhano vino. Ker je teh zabav lahko v enem dnevu tudi več, Glögg strežejo v manjših kozarcih.

Najstarejša znana trgovska pot se imenuje "cimetova pot". To dokazuje, da je cimet ena izmed prvih začimb, ki je povezovala svet.

Čeprav pesem Let it snow povezujemo z Božičem, sama pesem praznika sploh ne omenja. Spisana je bila v času vročinskega vala, ko sta si pesnika želela zime.

Powered by

#mojBosch druščina

Med spodnjimi mojstrovinami se lahko znajde tudi tvoja. Ustvari, pofotkaj, objavi in pripiši #mojBosch.