V času, ko nam vsem morje že pošteno diši, kakšni pretirano oddaljeni eksotični kraji pa so za zdaj še nedosegljivi, je prav, da si trope pripeljemo tudi domov.
Še posebno, če gre za sladico, ki je lahka, sveža in, kot se v duhu aktualnega #mojBosch izziva spodobi, zapakirana v kozarec. :)

Pri pripravi sem si pomagala z Bosch paličnim mešalnikom ErgoMixx, na pomoč pa bi seveda znal priskočiti tudi smoothie maker VitaStyle.
Sestavine so primerne za 6 kozarcev tropske strnjenke.
STRNJENKA
- 1 pločevinka kokosovega mleka 425 ml (Lidlov je meni najbolj všeč)
- 200 g sladke smetane
- 20 g kokosove moke
- 60 g sladkorja v prahu (ali več, po okusu)
- 35 ml kokosovega likerja (lahko tudi brez, ampak se alkohola ne čuti)
- 4 lističi želatine
Želatino namočimo v hladni vodi.
Vse sestavine gladko zmešamo in segrejemo do vretja. Ohlajamo pet minut, nato v masi raztopimo ožete lističe želatine in porazdelimo v kozarce. Damo v hladilnik, da se strdi.
ŽELE S TROPSKIM ANANAS PRIDIHOM
- 250 g ananasa iz pločevinke
- 1 dl soka iz pločevinke (lahko se uporabi tudi sok iz tetrapaka, a se meni bolj dopade ta, ker izpade bolj kiselkasto, kar se bolje ujame s kokosom)
- 1.5 lističa želatine
- Ananas, ki ostane, uporabimo za dekoracijo.
Želatino namočimo v hladni vodi.
Ananas s sokom zmeljemo in precedimo skozi cedilo. Dobimo 2dl soka, ki ga segrejemo in v njem raztopimo ožete lističe želatine. Ohladimo do mlačnega in prelijemo po strnjeni kokosovi kremi.
Damo v hladilnik, da se strdi in nato poljubno dekoriramo.
Super ideja in ni zahtevna.
Zelo dobre ideje za nekaj nevsakdanjega. Pa tudi priprava ni zahtevna.