Tropska strnjenka za okusno poletje

V času, ko nam vsem morje že pošteno diši, kakšni pretirano oddaljeni eksotični kraji pa so za zdaj še nedosegljivi, je prav, da si trope pripeljemo tudi domov. 

Še posebno, če gre za sladico, ki je lahka, sveža in, kot se v duhu aktualnega #mojBosch izziva spodobi, zapakirana v kozarec. :)

Pri pripravi sem si pomagala z Bosch paličnim mešalnikom ErgoMixx, na pomoč pa bi seveda znal priskočiti tudi smoothie maker VitaStyle.

Sestavine so primerne za 6 kozarcev tropske strnjenke.

STRNJENKA

  • 1 pločevinka kokosovega mleka 425 ml (Lidlov je meni najbolj všeč)
  • 200 g sladke smetane
  • 20 g kokosove moke
  • 60 g sladkorja v prahu (ali več, po okusu)
  • 35 ml kokosovega likerja (lahko tudi brez, ampak se alkohola ne čuti)
  • 4 lističi želatine

Želatino namočimo v hladni vodi.

Vse sestavine gladko zmešamo in segrejemo do vretja. Ohlajamo pet minut, nato v masi raztopimo ožete lističe želatine in porazdelimo v kozarce. Damo v hladilnik, da se strdi.

ŽELE S TROPSKIM ANANAS PRIDIHOM

  • 250 g ananasa iz pločevinke 
  • 1 dl soka iz pločevinke (lahko se uporabi tudi sok iz tetrapaka, a se meni bolj dopade ta, ker izpade bolj kiselkasto, kar se bolje ujame s kokosom)
  • 1.5 lističa želatine
  • Ananas, ki ostane, uporabimo za dekoracijo. 

Želatino namočimo v hladni vodi.

Ananas s sokom zmeljemo in precedimo skozi cedilo. Dobimo 2dl soka, ki ga segrejemo in v njem raztopimo ožete lističe želatine. Ohladimo do mlačnega in prelijemo po strnjeni kokosovi kremi.

Damo v hladilnik, da se strdi in nato poljubno dekoriramo.

Komentarji

Prebrskaj še tule

Odpičene hladne pijače z jesenskim pridihom

Hladne pijače, koktejli in smoothiji so hvaležen material za to, da z malo truda gladko narediš vtis na svoje goste in jih sezuješ s svojo domišljenostjo – če pa znaš pri tem postreženo pijačo še estetsko dekorirati, se ti titula najboljšega barmana ali barmanke ne more izmuzniti! Čeprav je jesen že pred vrati, lahko tudi

RECEPT ZA ALEŠEVE #MOJBOSCH PIŠKOTE

Ste že pozabili, kakšne piškote ste ustvarili skupaj z Alešem Novakom? Vsekakor je nastal recept, ki je primeren le za tiste, ki si v kuhinji upajo nekoliko več ;) V soboto, 5. decembra se je komik in novopečni ljubitelj peke lotil precej nenavadnega eksperimenta. Pograbil je svoj MUM5, se v živo na facebooku lotil peke

BOŽIČNI JEDILNIK ZA PRAVLJIČNI BOŽIČ

Božič je na načih tleh topel družinski praznik vseh ljudi, ki ga praznujemo v svojem krogu dragih ljudi, družine in tiste družine, ki si jo izberemo sami – prijateljev. Ko smo pripravljati današnjo objavo za svečano, slavnostno in SLASTNO božično večerjo, se kar nismo mogli odločiti, kaj umestiti na praznični božični jedilnik. Odločili smo se

sprejmi #mojbosch izziv, odkrij skrivni recept

#izvedelBosch kviz

Če dokažeš svojo kulinarično razgledanost, lahko odkleneš skrivni recept. Vsak mesec nov kviz, vsak mesec nov recept!