Praznični recept #mojbosch influencerke 2020: CUPCAKE Z JABOLKOM

Ana Kotnik, novopečena #mojbosch influencerka 2020, je pripravila preprost prazničen recept, ob katerem se nam močno cedijo sline ;)

Jabolka + cimet = <3

“Recept sem ustvarila, ker obožujem december mogoče zaradi rojstnega dneva, mogoče pa zaradi tega ker preprosto uživam v prazničnem vzdušju. Decembra najraje ustvarjam z jabolki in cimetom, čez leto pa najraje pečem cupcake, zato sem se letos odločila, da dve moji najljubši stvari združim v eno. Recept je primeren za vse starosti in vse slaščičarje po srcu, zdi se pa mi da bo najbolj navdušil navdušence božiča. Recept je prav tako primeren za torto (seveda v večjih količinah). Ravno s temi cupcake-i lahko presenetite vaše najbližje na božični večerji ali za božično jutro pod smrekico. Upam da vam bodo cupcake-i vsaj malo pričarali praznično vzdušje , ker menim, da ga letos vsi potrebujemo.”

SESTAVINE ZA CUPCAKE:

  • 2 x jabolko,
  • 1 jajce,
  • 120 ml mleka,
  • 150 g sladkorja,
  • 80 ml olja,
  • 160 g moke,
  • ½ pecilnega praška,
  • ½ čajne žličke soli,
  • Bourbonska vanilija 10g,
  • 1 čajna žlička cimeta.

SESTAVINE ZA CRUMBLE:

  • 60g masla,
  • 65g moke,
  • 100g sladkorja,
  • 1 čajna žlička cimeta.

KREMA:

  • 2x vanilin sladkor,
  • 150ml smetane,
  • 150g kremnega mascarpone.

ČOKOLADNI PRELIV:

  • 2 žlici smetane
  • 50g mlečne čokolade

POSTOPEK

Vse sestavine, ki jih za pripravo potrebujemo

Vse sestavine, ki jih za pripravo potrebujemo.

Jabolka olupimo in jih narežemo na majhne kocke

Jabolka olupimo in jih narežemo na majhne kocke

Pripravimo sestavine za cupcake

Pripravimo sestavine za cupcake.

Zmešamo jajce, sladkor in burbonski vanilin sladkor.

Dodamo mleko, olje ter čajno žličko cimeta

Dodamo mleko, olje ter čajno žličko cimeta.

Dodamo jabolka ter dobro premešamo.

Dodamo jabolka ter dobro premešamo.

Moko, 1/2 pecilnega praška in 1/2 soli zmešamo skupaj in vse dodamo v posodo.

Z lopatico vse skupaj nežno zmešamo v gladko zmes

Z lopatico vse skupaj nežno zmešamo v gladko zmes.

V posodi zmešamo maslo sobne temperature ter žličko cimeta; v drugi posodi zmešamo moko in sladkor; in na koncu vse skupaj z roko fino pregnetemo v razpadajočo zmes..

V posodi zmešamo maslo sobne temperature ter žličko cimeta; v drugi posodi zmešamo moko in sladkor; in na koncu vse skupaj z roko fino pregnetemo v razpadajočo zmes.

Posodice napolnimo s cupcake maso.

Z roko nadrobimo crumble direktno na cupcake maso

Z roko nadrobimo crumble direktno na cupcake maso.

Cupcake pečemo 20-25 minut na 180°C.

V posodi do trdne zmesi zmešamo smetano, mascarpone ter 2 vanilin sladkorja

V posodi do trdne zmesi zmešamo smetano, mascarpone ter 2 vanilin sladkorja.

V mikrovalovni pečici stopimo čokolado ter smetano.

Cupcake poljubno okrasimo s kremo.

Po kremi prelijemo čokoladni preliv.

Po cupcake-ih lahko poljubno še posujemo sladkor, potem pa z njimi uživamo v zimskih dneh

Po cupcake-ih lahko poljubno še posujemo sladkor, potem pa z njimi uživamo v zimskih dneh.

Po cupcake-ih lahko poljubno še posujemo sladkor, potem pa z njimi uživamo v zimskih dneh

Komentarji

Ta članek trenutno še nima komentarjev - bodi prvi in komentiraj.

Prebrskaj še tule

Začimba mešanica

Začimbne mešanice, ki jih lahko narediš doma

Obožuješ okuse z vseh koncev sveta? Je tvoja kuhinja polna začimb, a kljub temu vedno znova in znova iščeš nove ideje? V ta namen smo pripravili nekaj izjemno barvitih začimbnih mešanic. Zmešaš jih lahko kar doma. Njihova prednost je zagotovo to, da lahko količine posameznih sestavin prilagajaš svojemu okusu. Če so ti všeč bolj pikantne

Ombola v testu

Ombolo v testu: mesni žepek, ki ga lahko pospraviš tudi v žep ;)

Ombolo v testu je priljubljena primorska jed s svinjino, ki ni zahtevna za pripravo. Še več, ker gre v osnovi za polnjene žepke, je jed izredno priročna za poletne piknike. Še posebno, če jih pripraviš za piknik pri svojih prijateljih – njihov transport je namreč izredno preprost, brez bojazni, da se bo kaj razlilo ali

ZA BOŽIČ – OKUS 14. STOLETJA!

Čestitamo, uspelo ti je!! Čas je, da tvoj božič postane še za odtenek lepši, zato imamo zate nekaj zanimivih informacij ter čisto pravi božični recept iz 14. stoletja! Božičnega obdobja se drži vse polno običajev z verskim, poganskim ali pa samo kapitalističnim predznakom. In kot pravemu prazniku pritiče, je zanj značilna tudi cela paleta tipičnih

sprejmi #mojbosch izziv, odkrij skrivni recept

#izvedelBosch kviz

Če dokažeš svojo kulinarično razgledanost, lahko odkleneš skrivni recept. Vsak mesec nov kviz, vsak mesec nov recept!