Najboljše tisoč piškotno testo

To je moje najljubše piškotno testo, še posebno za praznično peko. Ime pove že vse: piškotno testo je tako vsestransko, da je primerno za vse vrste piškotov, od brizganih pa vse tja do pit! Z malo domišljije in dodatkov imamo tako z enim testom polne pladnje različnih vrst in oblik piškotov. Pri nas doma jih obožujejo, za praznike pa jih zapakiram v lična in okusna darilca. Piškoti so odlični, pa še prihranimo veliko časa. In kaj mi je pri tem testu najboljše? Pripravim ga kar z MUM-om.

Sestavine za piškotno testo:

450 g mehkega masla
270 g sladkorja
2 jajci
1 čajna žlička vaniljeve arome
700 g gladke moke
1 ravna žlička sode bikarbone
ščepec soli

Bolj preprosto ne gre!

Maslo s sladkorjem z nastavkom za stepanje zmešamo v kremo. Med stepanjem dodamo jajci in vaniljevo aromo. Namestimo nastavek za gnetenje in primešamo še moko s soljo in sodo bikarbono. Zgnetemo v mehko testo.

Iz sestavin dobimo približno 1450 g testa. Piškotno testo razdelimo na 5 delov, težkih približno 290 g in dodamo: v enega 10 g kakava, v drugega 20 g mletih lešnikov, v tretjega 20 g kokosove moke, orehov ali mandljev, arome … možnosti je res veliko!

Testo (razen za brizgane piškote) zavijemo v plastično folijo in damo za pol ure v hladilnik. Pred izrezovanjem naj bo testo hladno, po potrebi izrezane piškote damo za 10 minut v hladilnik in nato v ogreto pečico. Enako storimo z brizganimi piškoti. Piškote pečemo z ventilacijo na 160 stopinj od 6 do 8 minut, odvisno od oblike in debeline.

Ko piškote vzamemo iz pečice morajo biti še mehki – naj vas to ne zmede in ne pecite jih dlje. Pečene piškote nekaj minut ohlajamo v pekaču in jih nato prestavimo na mrežo, kjer naj se popolnoma ohladijo.

Piškote poljubno nadevamo in oblivamo, zlepimo po dva skupaj, pomočimo v različne posipe.

Kakšni piškoti pa so tvoji najbljubši? Speci jih, pofotkaj, objavi na IG in sodeluj v aktulnem izzivu Moj piškot. Nagrade te čakajo ;)

Komentarji

Ta članek trenutno še nima komentarjev - bodi prvi in komentiraj.

Prebrskaj še tule

5 nasvetov za popoln piknik

Obožujem piknike, še posebej na naši terasi za hišo. Rada imam dobro družbo in rada pripravljam dobro hrano. Zame mora biti piknik popoln, zato skrbno pomislim na vse, kar zanj potrebujem. No, da si ne jemljem ravno vseh zaslug – imam še tri pomočnike: taščo, ki vedno poskrbi za sveže pečene žemljice, mojega dragega –

RECEPT ZA ALEŠEVE #MOJBOSCH PIŠKOTE

Ste že pozabili, kakšne piškote ste ustvarili skupaj z Alešem Novakom? Vsekakor je nastal recept, ki je primeren le za tiste, ki si v kuhinji upajo nekoliko več ;) V soboto, 5. decembra se je komik in novopečni ljubitelj peke lotil precej nenavadnega eksperimenta. Pograbil je svoj MUM5, se v živo na facebooku lotil peke

Rachelina super bizarna sladica

Bravo, tokrat si za uspešno rešen kviz zaslužiš recept za Rachelino nenavadno sladico, trifle s smetano, marmelado in govedino! :D No, da bo zadeva malce bolj okusna, bomo govedino, čebulo in grah zamenjali z nečim bolj primernim. Vsekakor pa bo na videz sladica precej podobna tisti iz serije Prijatelji. Vse, kar še potrebuješ, so kavč,

sprejmi #mojbosch izziv, odkrij skrivni recept

#izvedelBosch kviz

Če dokažeš svojo kulinarično razgledanost, lahko odkleneš skrivni recept. Vsak mesec nov kviz, vsak mesec nov recept!