Mini cheesecake z jagodami

Kaj je boljšega kot mini sladice, ki jih lahko postrežeš doma, na vrtu ali pa jih vzameš s seboj na poletni piknik? Mini cheesecake je hit, ki se mu pri meni doma ne more upreti nihče.

Mini cheesecake je hit

Mini cheesecake je super preprosta sladica, ki je pred postrežbo ni treba rezati, obenem pa jo lahko vsak poje tudi z rokami, brez pribora in brez krožnička. Pravzaprav si jo lahko postrežemo tudi na plaži. 🌴 Če jo hranimo v hladilni torbi, seveda ;)

Spodaj najdeš recept, ki sem ga pripravila za 12 mini tortic. Pri pripravi sem si skorajda v celoti pomagala z robotom MUM 5 s tehtnico, vsestransko napravico, v kateri lahko zmešaš tako rekoč vse. Niti tehtnice ne potrebuješ, ker ti jo prisrkrbi že robot sam. 🤖

MUM 5 s tehtnico
Vsestranski robot MUM5 s tehtnico je moj zvesti pomočnik.

Tako, akcija!

Preden začneš, prižgi pečico na 160 stopinj.

Piškotno dno

  • 120 g žitnih piškotov GranCereale
  • 50 g stopljenega masla

Piškote zmelješ in jim dodaš stopljeno maslo. Dobro premešaš. Pekač za mafine obložiš s papirčki in vanje porazdeliš mlete piškote. S pomočjo kozarčka ali žličke jih potlačiš ob dno.

Jagodni pire

  • 70 g svežih jagod
  • 1 vaniljev sladkor

Oprane in očiščene jagode prepolovimo, damo v posodo, posujemo z vaniljevim sladkorjem in jih s paličnim mešalnikom zmeljemo v pire.

Če paličnega mešalnika nimaš pri roki, si lahko pomagaš tudi s smoothie makerjem, recimo VitaStyle Mixx2Go. Gre za izjemno praktičen smoothie mešalnik, ki ti sicer omogoča, da sadje zmešaš neposredno v steklenički, ki jo potem vzameš s seboj. Smoothie to go. :)

Krema

  • 120 g sladkorja
  • 20 g moke
  • 250 g mascarpone sira
  • 1 čajna žlička vaniljeve arome
  • 1 čajna žlička drobno naribane limonine lupinice
  • 2 večji jajci (L velikosti)
  • 70 g grškega jogurta

Sladkor, moko in mascarpone sir gladko razmešamo.

Med mešanjem eno po eno dodajamo jajca, nato še vaniljevo aromo in limonino lupinico. Nazadnje dodamo še grški jogurt in maso gladko zmešamo.

Maso razdelimo v papirčke in površino pogladimo. Na kremo damo žličko jagodnega pireja in z zobotrebcem ustvarimo  spiralni vzorec.

Pečemo 25 minut na 160 stopinj v ogreti pečici.

Dober tek!

Če imaš rad/a sladice z jagodami, preveri še moj recept za super preprost chia puding.

Če so ti bolj pri srcu sladice iz kremnega sira, pa recept za gin tonik torto.

Komentarji

Ta članek trenutno še nima komentarjev - bodi prvi in komentiraj.

Prebrskaj še tule

Tropska strnjenka za okusno poletje

V času, ko nam vsem morje že pošteno diši, kakšni pretirano oddaljeni eksotični kraji pa so za zdaj še nedosegljivi, je prav, da si trope pripeljemo tudi domov.  Še posebno, če gre za sladico, ki je lahka, sveža in, kot se v duhu aktualnega #mojBosch izziva spodobi, zapakirana v kozarec. :) Pri pripravi sem si

sprejmi #mojbosch izziv, odkrij skrivni recept

#izvedelBosch kviz

Če dokažeš svojo kulinarično razgledanost, lahko odkleneš skrivni recept. Vsak mesec nov kviz, vsak mesec nov recept!