Praznično pogrnjena miza

#mojBosch carica Urška
#mojBosch carica Urška

Deli zapis:


Veseli december je tukaj in danes bom s teboj delila nekaj nasvetov glede lepo pogrnjene mize v prazničnih dneh. 

Letos med trendi opažam večinoma naravne namizne dekoracije, ki ponazarjajo stik z naravo, umirjenost, hvaležnost. Ne rabimo kupovati mase dekorja, saj lahko veliko naredimo sami. 

Svetujem ti, da se med naslednjim sprehodom po gozdu malo ozreš okoli sebe in si priskrbiš kakšno vejico smrečja. Lahko pa tudi zaviješ do najbližje cvetličarne in si omisliš borove vejice, veje srebrne smreke ali kaj podobnega. 

Kaj torej potrebuješ za praznično pogrnjeno mizo?

1. Prt

Prt v naravnem videzu, beli barvi, bež ali drugi nevtralni barvi. Sama sem velika fanica prtov, ker popolnoma spremenijo izgled mize, dodajo pa še pridih elegance. 

2. Podstavki, servis in pribor

Lahko izbereš podstavke iz jute, rafije. Nanje položi preproste in elegantne krožnike. Kozarci so lahko nekaj posebnega, ali z zlatim robom, kristalni, temnejšega stekla. Pri priboru jaz velikokrat uberem najbolj preprosto pot – položim ga v stojalo in si vsak sam vzame, kar potrebuje.

3. Dekorativni prtički

Dekorativni zato, ker so lepo zapakirani. Jaz sem za naš pogrinjek uporabila: tetra pleničke v bež barvi, rafijo in vejico smrečja. Za oznako z imenom pa sem uporabila ostanke papirja, jih dodatno zmečkala in nanje napisala imena. Zelo preprosta ideja s krasnim rezultatom.

4. Zelenje

Več ga je, lepše je. ☺ Posamezne veje postavi v vaze, ali oblikuj kak namizni aranžma, lahko dodaš tudi venček na sredino mize ali na steno v bližini mize. Na sredini lahko narediš zeleno pot, ki bo dvignila celoten izgled na višjo raven. Vejice samo odrežeš na manjše dele in jih eno za drugim položiš na sredino mize. Ni lažjega. Med smrečje dodaj storže ali kakšne okraske.

5. Lučke in sveče

Skorajda nujna oprema vsake praznične večerje, kajne? Poišči svečnike, lahko so vintage, lahko so novi, sijajni ali mat. Dodaj še visoke sveče in po mizi razporedi lučke na baterije. Romantika zagotovljena!

6. Kaj pa hrana?

Skoraj sem pozabila nanjo! Midva z možem sva velika oboževalca tatarca, zato si prineseva toaster kar na mizo in si sproti pečeva kruhke in debatirava o življenju. Včasih s kozarcem v roki, včasih pa še v družbi tortice, ki smo jo z otrokoma spekli s pomočjo MUM-a.

Kako se pa tebi zdijo ti naravni trendi? So ti všeč ali raje vidiš klasično pogrnjeno mizo z veliko praznične rdeče barve in bleščečih okraskov? Zase moram priznati, da enostavno obožujem naravno in trajnostno dekoracijo, ker mi vzbudi prav posebne občutke. 

Upam, da si s prebiranjem teh kratkih nasvetov mogoče našel/-la kakšno idejo tudi za tvojo praznično mizo. Če rabiš še kakkšno idejo za praznično peko, si lahko prebereš še ta zapis. Povabi družino in prijatelje na prijetno druženje in uživajte v družbi drug drugega. To je navsezadnje bistvo praznikov. 

Zdaj, ko pa že načrtuješ svojo pot do prvega gozda, pa si še vzemi minutko ali dve ter poskusi srečo v lovu na #mojbosch aparat

Pa srečen december! ☺  Urška 

Deli zapis: