Izbira gospodinjskih aparatov, ki so narejeni za vas

#mojBosch carica Urška
#mojBosch carica Urška

Deli zapis:


V idealnem svetu je za vsakega po meri narejen gospodinjski aparat, ki zadovolji vse potrebe. V resničnem svetu je z Boschevo pomočjo kar podobno. 

Minili so tisti časi, ko imajo vsi enake aparate; zdaj je na trgu praktično že vse, kar si zamislimo. Ni razloga, da ne bi našli tistih gospodinjskih aparatov, ki so praktično narejeni za nas.

Sama sem v začetku leta izbirala aparate in priznam, da mi je bilo dolgo časa pomembno samo to, da imajo točno določene detajle in da sedejo v barvno paleto med kremno belo in sivo. Ko sem preizkusila nekaj takšnih kosov, sem hitro ugotovila, da je pri aparatih najpomembnejše to, da nam olajšajo vsakdan in kuhinjske podvige. Da so prilagojeni našemu življenjskemu stilu. Da si z njihovo pomočjo hitro pripravimo zajtrk, ko se nam mudi v službo. Da si tiho skuhamo dišečo kavico, ko se zjutraj prezgodaj zbudimo. To je to. 

Verjetno že veš, katere aparate sem na koncu izbrala. Niso ne kremno beli, ne sivi, so pa carski, ker pašejo v naš življenjski stil. In še boljših barvnih kombinacij, ki dodajo tisti »kick« celotni kuhinji. 

1. Grelec vode  

Daleč najbolj uporabljan mali aparat pri nas, je bakreni grelec vode DesignLine.

Ta dela vsak dan, večkrat. Sploh v hladnejših dneh, ko so čaji za otroka dnevno na sporedu (in to ne samo enkrat), ko se večkrat podružimo s prijatelji in spijemo kakšno kavico. 

Tudi turško kavo zdaj kuham tako, da si segrejem vodo v grelcu in potem vse skupaj zaključim s svetlobno hitrostjo. Lagala bi, če bi rekla, da mi estetika aparatov ni pomembna (mislim… saj me že poznaš, ne? 😄 ) – ta bakrena linija mi je tako prirasla k srcu, da jo zdaj priporočam prav vsem, ker se mi zdi, da paše vsepovsod. 

V moderne, rustikalne, minimalistične, maximalistične, boho, klasične,… kuhinje. 

Razmišljam, kateri aparat je naslednji po pogostosti uporabe, pa kolebam med toasterjem in blenderjem. Veš, mi zelo veliko časa preživimo v kuhinji. Moja otroka sta lačna nonstop.

2. Kompaktni opekač

Pa recimo, da si drugo mesto zasluži toaster DesignLine

Zadnjič sem ravno spraševala na svojem Instagramu, s katerim izdelkom me najbolj povezujete in dejansko vas je veliko napisalo »z bakrenim toasterjem«. No, evo. 

Zakaj nam pride tako zelo prav? Predvsem je primeren za hitre zajtrke in le kdo nima rad popečenega kruhka z maslom? Otroka se čez vikend zgodaj zbudita in si kar sama pripravita zajtrk s pomočjo našega toasterja. Imamo ga postavljenega na taki višini, da imata vse pri roki.

Točno vesta, kako morata zavrtet gumbek, če želita malo bolj popečen kruh ali če se jima zelo mudi na kavč k jutranjim risankam.

3. Blender

Blender VitaPower pa je en izmed mojih favoritov. Ne vem, če veš, ampak sama velikokrat delam rastlinske napitke – mandljevo, ovseno mleko imamo tako vedno sveže na zalogi.

Ampak za to rabiš res dober blender, ki bo zmlel oreščke kot za šalo. Pri blenderju je to najpomembnejše – če zmore narediti to, kar si želiš. V nasprotnem primeru je nakup čisto zgrešen. Da ne govorim o smoothie-jih – 1, 2, 3, akcija, že piješ. V modernem svetu itak vedno hitimo (kar ni okej, vem) in smo svoje zahteve pri aparatih dvignili že zelo visoko. Ker ko enkrat najdeš aparat zase, potem začneš tehniko še toliko bolj ceniti in se ne zadovoljiš več z vsem. Bosch ima bogato ponudbo različnih blenderjev, v kateri bo vsak našel tistega pravega zase. 

4. Palični mešalnik

Last, but not least – palični mešalnik MaxoMixx. Zakaj bi sploh bila kakšna višja matematika pri paličnem mešalniku? Ne vem. Jaz sem vedno mislila, da so »vsi isti«, v čem bo sploh razlika… Pa je razlika, tudi pri teh aparatkih. Že dejstvo, da ima 12 stopenj jakosti pove nekaj.

In medtem, ko mogoče za razkuhan brokoli ne rabiš 12ke, ker bo to zmiksal prav vsak palični mešalnik, ti bo pa prav prišel pri kakšnih oreščkih, svežem jagodičevju,.. Všeč mi je tudi opcija vakuumiranja, saj pride zraven mešalnika nastavek za vakuumiranje, skupaj z nekaj vrečkami za shranjevanje. Sem edina, ki ponavadi pripravi preveč hrane naenkrat? 😀

Kaj želim torej sploh povedati? Danes se za vsakega najde popoln gospodinjski aparat, ki mu je pisan na kožo. Lahko si privoščimo, da smo zahtevni pri željenih lastnostih in pozorni na to, da nam bodo aparati dejansko prav prišli pri vsakodnevnih kuhinjskih podvigih. Naj bodo pripomočki k izboljšanju našega načina življenja in ne breme, za katerega porabimo več časa in energije. Živimo hiter tempo, veliko časa smo v kuhinji, zato je edino prav, da si izberemo le tiste aparate, ki nam bodo pomagali ob zasedenih jutrih, tri-hodnih vikend menijih, dolgih večerih in povsod vmes. 

Za konec pa lahko nekatere carske aparate preizkusiš še v nagradni igri lov na #mojBosch aparat. 🎉

Urška  

Deli zapis: